Centru de ,,Radiologie 3D Diagnostic’’, va pune la dispozitie servicii si echipamente ce corespund celor mai inalte standarte pentru un diagnostic radiologic de cea mai buna calitate. Folosim tehnologie avansata si aparatura de ultima generatie, digitala, ceea ce permite scanari rapide, confortabile, cu utilizarea unor doze foarte reduse de radiatii cu 80% mai scazute de cit la radiografiile dentare clasice. De asemenea, fiecare expunere este insotita de protectia pacientului cu sorturi de plumb pentru evitarea iradierii zonelor de minim interes.

Centru este  dotat cu cele mai moderne si performante echipamente produse de compania SOREDEX Finlanda Tomografie 3D CBCT – SCANORA 3D – cel mai performant aparat de tomografie dentara cu fascicol conic din Galati la acest moment oferind o calitate exceptionala a imaginilor cu cel mai scazut nivel de radiatii si cea mai larga gama de volume de investigare (6cm/8cm, 6cm/4cm) pentru un diagnostic de mare acuratete si planificarea tratamentului in Inplantologie,Ortodontie,Endodontie si mica Chirurgie Maxilo-Faciala.

Computer Tomograf are la baza un fascicul conic de raze X, total diferit de fasciculul liniar (in forma de evantai) utilizat de CT-urile medicale. Datorita acestui fapt, scanerul CBCT se roteste o singura data in jurul capului pacientului pentru a capta imaginile in plan multiplu, doza de radiatii fiind mult mai mica decat in cazul scanarilor realizate cu CT-ul conventional.

Cu ajutorul software-ului special de imagistica, informatiile sunt grupate intr-o imagine tridimensionala ale maxilarelor. Aceasta imagine poate fi analizata in toate cele 3 planuri, ea fiind impartita de catre medic in sectiuni de la 1mm pana la 10 mm grosime. Astfel, apare posibilitatea investigarii amanuntite a structurilor maxilare pe baza acestor imagini 3D, ce pot fi liber vizualizate pe calculator pentru a studia cu precizie incomparabila structurile maxilare dure (oase si dinti).

Scopul principal al echipei ,,RADIOLOGIE DIGITALA 3D’’ este orientat spre a oferi confort pacientilor, medicilor dentisti, medicilor ORL si Clinicilor partenere.